VIKEND ALTERNATIVNIH SPORTOVA

Prvi puta, u organizaciji Kluba Alternativnih Sportova iz Krapine održat će se Vikend alternativnih sportova. Ova događanja odvijat će se u sklopu manifestacije Noć krapinskog pračovjeka, koja na zabavan i edukativan način približava posjetiteljima život neandertalaca.

PROGRAM VIKENDA ALTERNATIVNIH SPORTOVA

Petak, 20. 6. 2014.
Zamišljeno je da program Vikenda alternativnih sportova započne noćnim pohodom na Strahinjščicu u petak, 20. 6. 2014. Okupljanje zainteresiranih je na Trgu Ljudevita Gaja nakon koncerta Hladnog Piva, oko ponoći. Na trgu će za vrijeme koncerta biti štand kluba gdje će se moći dobiti sve informacije. Poslije uvodnih napomena, kreće pohod preko rudnika. Pohod vode licencirani planinarski vodiči. Sa sobom treba ponijeti baterijske svjetiljke i vreće za spavanje (prema želji). Dolazak na Strahinjščicu kod planinarskog doma je oko 01.30 sati. Kod planinarskog doma bit će logorska vatra uz organiziranu pripremu lovačke kobasice na neandertalski način, zabava uz vatru i glazbu. Za umorne postoji mogućnost noćenja u planinarskom domu ili postavljanja šatora na obližnjim livadama, dok drugi mogu ostati budni i pridružiti se paragliderima koji će s prvim zrakama sunca, oko 4.15, poletjeti pod motom „pozdrav suncu“. Planinarski dom će za tu priliku biti otvoren cijelu noć s ponudom pića i mogućnošću noćenja. Povratak je samostalan u jutarnjim satima.

Subota, 21. 6. 2014.
Ovisnike o paraglidingu, planinskom trčanju i brdskom biciklizmu pozivamo na utrku paratriatlona, koja obuhvaća te tri discipline. Cilj je da ekipa koja se sastoji od tri natjecatelja (trkač, biciklist, paraglider), postignu što bolje vrijeme. Piloti paraglidera imaju zadatak obići tri zadane točke i nakon toga precizno sletjeti. Ne mjeri im se vrijeme, već se vrijeme računa ovisno o udaljenosti od sletne točke i uspješnosti obavljenog preleta. Rezultati se boduju ekipno, ali i pojedinačno za svaku kategoriju, pa i oni koji nemaju cijelu ekipu, mogu samostalno sudjelovati u pojedinoj disciplini. Okupljanje svih natjecatelja je 21. 6. 2014. na Hušnjakovom kod Neandertal puba u Krapini. Start biciklističke utrke je u 12,00 sati, a start trkača u 12,30. Paraglideri organiziranim prijevozom kreću na Strahinjščicu, a start je s poletišta Strahinjčica u 13,00 sati.. Trči se oko 10 km, s tim da je trka brdskog karaktera. Utrka biciklista je duga 19,2 km, isto tako brdska. Paragliderom se starta sa 750 m/nm, a slijeće se u podnožje Strahinjščice.

  • GPS traka biciklističke trke može se skinuti ovdje
  • Opis biciklističke trke u PDF-u ovdje
  • GPS traka treking trke može se skinuti ovdje
  • Opis treking trke u PDF-u ovdje
  • MTB stazu u google karti možete vidjeti ovdje, a treking stazu ovdje

Natjecanje se ne boduje ni za kakve lige ili kupove i rekreativnog je karaktera.
Kotizacija je pojedinačno 75 kn. Uključena je majica i ručak.
Prijave su moguće do 10 sati 21. 6. 2014. godine, ali molimo sve zainteresirane da se, zbog lakšeg planiranja, što ranije prijave na dolje navedene brojeve mobitela ili ovdje. Brojevi mobitela za prijavu su:

  • Vjeko, 098 60 60 80
  • Ivan, 091 44 02 406
  • Dule, 098 94 88 083

Nagrade se dodjeljuju u svim kategorijama.
Za sve sudionike osigurane su vrijedne nagrade. Nagrađuju se prva tri mjesta ekipno i prva tri mjesta pojedinačno u svakoj kategoriji.Organizator zadržava pravo da u slučaju nepovoljnog vremena odgodi disciplinu paraglidinga, dok bi se ostale discipline održale. Organizator će se potruditi za maksimalno moguću sigurnost sudionika ali sudjelovanje je na vlastitu odgovornost. After extreme adventure party je na Hušnjakovom kod Neandertal puba, poslije proglašenja pobjednika i dodjele nagrada. Eventualne izmjene i dopune, bit će objavljene najkasnije dva dana prije manifestacije na webu kluba.

Nedjelja, 22. 6. 2014.
Za nedjelju se planira planinarski pohod putem Dedeka Kajbumščaka. Okupljanje zainteresiranih je u kafiću Neandertal pub u Krapini do 9.00 sati, kad se planira polazak smjerom preko Šušelj brega. Potrebno je ponijeti tekućinu jer prva etapa do planinarskog doma traje oko četiri sata. Kod planinarskog doma na Strahinjščici je odmor i organizirani obrok. Trajanje odmora je oko sat vremena, a onda se put nastavlja preko Slona, Brezovice i Hušnjakovog natrag do Krapine. Cijeli put bi trajao oko 9 sati, pa se povratak planira oko 18.00. Pohod vode licencirani planinarski vodiči.