MENU
o nama

ZAŠTO ALTERNATIVNI SPORTOVI?

Priča o našem klubu je tipična odnosno uobičajena za manje sredine kakva je Krapina. Moj prijatelj i ja bavimo se već dosta godina paraglidingom, a i ostalim malo drugačijim sportovima. Bezbroj puta, kad bi uz poneko pivo, analizirali svoje letove, dotakli bi se i teme sporta u našem gradu. Uvijek bi zaključili kako je sredina u kojoj živimo pasivna, kako se ništa ne događa, kako mladi nemaju izbora za sportske aktivnosi kojima bi se bavili, osim možda nogometa. Isto tako smo shvatili da i mi sami komentiramo, raspravljamo i kritiziramo takvo stanje, ali ništa ne poduzimamo.

Baveći se paraglidingom, često smo odlazili na brdo iznad Krapine, Strahinjčicu. Koji puta bi naišli na skupine planinara ili brdskih biciklista, pričali bi s ljudima koji se bave raftingom ili slobodnim penjanjem. Zaključak je bio uvijek isti. Svi oni bave se time neorganizirano odnosno samostalno i u tim uvjetima nemaju mogućnosti iskorištavanja svih svojih mogućnosti i reursa. Jedan dio njih odlazi u klubove izvan našeg grada ili čak i županije pa tamo nastavljaju svoje aktivnosti. Imajući u vidu takvu situaciju, odlučili smo to promijeniti.

U dogovoru s PD Strahinjšćica, krenuli smo u osnivanje udruge koja bi okupila zaljubljenike u te drugačije, alternativne sportove. Tu mislimo na paragliding, slobodno penjanje, brdski biciklizam, rafting, snowboarding, turno skijanje, kitesurfing, a i ostale slične aktivnosti. Ideja je bila da zajedno možemo lakše djelovati i izboriti se za svoje mjesto pod suncem. S tim ciljem i idejama krajem prošle godine održali smo osnivačku skupštinu i postavili smjernice za daljnji rad. Nakon dosta prijedloga, klub smo jednostavno nazvali Klub Alternativnih Sportova Krapina.

Ciljevi su nam udružiti i organizirati alternativne sportaše u našoj sredini i pokušati im pomoći s organizacijske strane, javno promovirati i promicati drugačiji i zanimljiviji način provođenja slobodnog vremena, destigmatizirati takve sportove i pokazati ljudima da nisu ni toliko opasni, a ni toliko nedostupni.

OSNOVNI PODACI O KLUBU

Godina osnivanja: 2013.
Adresa: Trg Ljudevita Gaja 12
Grad: Krapina, 49000
OIB: 98202751364
MB: 04152263000
IBAN: HR9323600001102396227
web: www.kask.hr
E-mail: kask@kask.hr

Društvene mreže

 Facebook  YouTube  Google +

Statut

 Statut Kluba

ČLANOVI KLUBA ULAZ

KONTAKTIRAJTE NAS

Vaš e-mail:


Naslov:


Upišite kod:
verification image, type it in the box

Kod koji ste upisali je pogrešan!

Poruka:
Facebook Twitter Google Email
podjelite sadržaj s drugima!
© www.kask.hr